Ελληνικά

Μήνυση ενάντια στο δημοτικό διαμέρισμα της Farsta

Εγώ ο Παναγιώτης Βαγιάτας, κατέθεσα μήνυση ενάντια στο δημοτικό διαμέρισμα Farsta του δήμου Στοκχόλμης, με αίτημα αποζημίωσης για τον θάνατο του αδερφού μου ύψους, ενός εκατομμυρίου κορονών. Η μήνυση έγινε μέσω του γραφείου ενάντια στις διακρίσεις Diskrimineringsbyrån και από τον σύμβουλο Juan Fonseca.Σήμερα, 2008-01-15, το Σουηδικό κανάλι Tv4 αναφέρθηκε στις ειδήσεις του , σε ρεπορτάζ, στην μήνυση και στο γεγονός του θανάτου του Σάκη.Πατήστε το link που θα σας μεταφέρει στην σελίδα του Tv4 και στα δελτία ειδήσεων (στα Σουηδικά)

http://tv4nyheterna.se/2.139?selId=1.6086&subId=8

—————————————————————————————-

bilder-sakis-03.jpg

Η κηδεία του Σάκη.

flower-sakis.jpg

Την Δευτέρα 31/12 και ώρα 13.°° θα γίνει η ταφή του Σάκη στα πάτρια εδάφη, στην ιδιαίτερη του πατρίδα, στο χωριό Εμμανουήλ Παπάς των Σερρών.

Στοκχόλμη:

Την Κυριακή 30/12 θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνη δέηση, για την ανάπαυση της ψυχής του Σάκη και για την θύμηση του. Η δέηση θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική εκκλησία της Στοκχόλμης, μετά από την καθιερωμένη λειτουργία.

———-

24 Δεκέμβρη: O Σάκης είναι νεκρός!

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Τελικά οι φόβοι μας, ότι αν ο Σάκης μεταφερθεί θα κινδυνέψει η ζωή του, επαληθεύτηκαν.Μία ημέρα μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κακοποίηση του, σήμερα παραμονή Χριστουγέννων ο Σάκης μας άφησε. Η αναλγησία του δήμου Στοκχόλμης και του δημοτικού διαμερίσματος Fasta ευθύνονται τελικά για την φυσική εξόντωση του Σάκη.Ας είναι ο Σάκης το τελευταίο θύμα κακοποίησης.Ας μην συμβεί ποτέ ξανά σε άλλο άτομο, αυτό που συνέβηκε στον Σάκη !Παναγιώτης Βαγιάτας

————-

sakis-panagiotis.jpg

22 Δεκέμβρη: Ένας χρόνος μετά.

Στην θύμηση του αδερφού μου, ευθεία κάνω τον χρόνο μου.

Για όλους μας, στο ταξίδι μας, καλή χρονιά!

Παναγιώτης Βαγιάτας.-

—-

2007-12-12: Ντοκουμέντα.

Ανεβάζω στην αρχική σελίδα, διάφορα ντοκουμέντα ( στα Σουηδικά) που στηρίζουν τα όσα αναφέρω και καταγγέλλω.Παναγιώτης Βαγιάτας.

——

sakis-stol.jpg

Τελευταία νέα: 2007/12/10

Ο τελευταίος θάλαμος στην φυσική εξόντωση του Σάκη!

Ο Σάκης μεταφέρθηκε από την κλινική του Uttern στην ”κλινική-γηροκομείο” Farsta, από τον Per Sigander και την Maria Drakenby μια από τις υπεύθυνες από το δημοτικό διαμέρισμα Farsta (του Δήμου Στοκχόλμης). Ο Per Sigander, είναι ο υπεύθυνος που καθορίστηκε από τις αρχές για να εκπροσωπεί τον Σάκη ( ένα είδος κηδεμονίας ) και η Maria Drakenby είναι μία από τις ”κυρίες” του δημοτικού διαμερίσματος Farsta του τμήματος Πρόνοιας για αναπήρους, που θέλει να στείλει τον Σάκη στο σπίτι του.Εγώ ο Παναγιώτης αδερφός του Σάκη, έμαθα για την μεταφορά του μόλις εχθές ( 9 Δεκέμβρη) όταν πήγα να το επισκεφθώ ως συνήθως στην κλινική Uttern. Ο Σάκης είχε ήδη μεταφερθεί από τις 5 Δεκέμβρη χωρίς κανείς να με πληροφορήσει γι’αυτό!Οι Σουηδικές υπηρεσίες δεν με αναγνωρίζουν σαν αδερφό του Σάκη, παρότι είμαι πολίτης της ΕΕ και έχω τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις ελληνικές αρχές αλλά και την ελληνική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, μαθαίνω ότι το Νομαρχιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Σάκης έχει δικαίωμα για πρόνοια και περίθαλψη και μόνιμη διαμονή σε κλινική και ότι η κατάσταση του απαιτεί επαγγελματική ιατρική περίθαλψη.

Πως όμως γίνετε η υπηρεσία του δημοτικού διαμερίσματος της Fasta να στέλνει τον Σάκη σε μια «κλινική» σαν την Farsta;

Η «κλινική» Farsta είναι ένα γηροκομείο με διαμερίσματα περιορισμένου χρόνου παραμονής και όχι μια ιατρική κλινική όπου ο Σάκης θα μπορούσε να έχει επαγγελματική περίθαλψη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, όπως αυτές εκφράσθηκαν ιατρικά από τις εκθέσεις των νοσοκομείων Karolinska, Danderyd και Uttern.Η κλινική Farsta έχει υποστεί δύο φορές(2005 και 2007) την επιτήρηση της Νομαρχίας και έχει καταδικαστεί «για σοβαρές παραλείψεις και λάθη πού αφορά σε άτομα που μοιράζονται δωμάτιο με κάποιον που δεν έχουν επιλέξει και γιατί οι πτέρυγες με άτομα που πάσχουν από γεροντική ανία είναι υπερπληθείς »Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστώ όλους εσάς που στηρίζετε τον Σάκη και εμένα!

Παναγιώτης Βαγιάτας

——–

Save Sakis

Βοηθήστε να σώσουμε τον Σάκη!

Ο Σάκης Βαγιάτας, κάτοικος Στοκχόλμης από το 1978 ξυλοκοπήθηκε άγρια χωρίς ιδιαίτερο λόγο στις 22 Δεκεμβρίου του 2006 ( στην Στοκχόλμη ) και βρίσκεται μέχρι σήμερα , 10 μήνες μετά σε κώμα. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνo φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 κορονών. Ο δικηγόρος του δράστη, έκανε έφεση για να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος. To δημοτικό διαμέρισμα Farsta του Δήμου Στοκχόλμης, αποφάσισε να στείλει τον Σάκη στον σπίτι του, παρά τις ρητές αντίθετες αποφάσεις των γιατρών τόσο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Karolinska αλλά και του νοσοκομείου Dandery. To νοσοκομείο χρονίων νόσων-Utterns Sjukhem, όπου ο Σάκης βρίσκεται κατάκοιτος τώρα, είναι επίσης ενάντια στην απόφαση του δημοτικού διαμερίσματος Farsta. Πιθανή μεταφορά του Σάκη απο το νοσοκομείο χρονίων νόσων στο σπίτι του, συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για την ζωή του. Ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση έχει ασκηθεί έφεση και η απόφαση για την τύχη του Σάκη βρίσκεται στα χέρια του διοικητικού δικαστηρίου (νομού) (δικαστήριο στο οποίο προσβάλλονται αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης σε πρώτο βαθμό). Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτήν την μεταχείριση του θύματος Σάκη και απαιτούμε να του δοθεί επιστημονική ιατρική φροντίδα και να αποδοθεί δικαιωσύνη και ο δράστης να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο!» * Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει όλοι να υπογράψουμε στην λίστα που υπάρχει γιαυτόν τον σκοπό στο διαδύκτιο. http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1257

Για όσους δεν ξέρουν σουηδικά, γράψτε το όνομα σας στο κενό που υπάρχει κάτω από την λέξη «Namn» (κάτω από την φώτο της κοπέλας) και πατήστε το «skriv under». Να γράφεται και την χώρα διαμονής σας με ένα κόμμα δίπλα στο όνομα. Για να δείτε την λίστα των υπογραφών πατήστε στα αριστερά το «Namn» και πατήστε το «Forum» αν θέλετε να αφήσετε και κάποιο σχόλιοΤο εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι Tv4 για τον Σάκη! Πατήστε εδώ. (υποτιτλισμός και μετάφραση απο τον pølsemannen )

Ευχαριστώ όλα τα αδέρφια που είναι δίπλα μου!

Παναγιώτης Βαγιάτας.

Annonser

14 svar to “Ελληνικά”

 1. Απευθυνθείτε στην Ελληνική τηλεόραση (τι λέω…αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα)…ώστε να δημοσιοποιήσει το θέμα… να το αντιληφθούν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα και να πιέσουν την Σουηδική κυβέρνηση. Δεν έχετε να χάσετε κάτι … αντιθέτως έχετε να κερδίσετε τη ζωή. Καλή τύχη!

 2. σας ευχομαι καλη επιτυχια…

 3. Αδερφέ Παναγιώτη, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και σύντομα ο αδερφός σου θα επανέρθει. Η προσευχές του κόσμου θα κάνουνε το θαύμα τους. Ο θεός να σας δίνει δύναμη να ξεπεράσετε αυτήν την μεγάλη δοκιμασία.

 4. Good luck

 5. Για να λυθεί το θεμα δεν φτανει μονο η κινητοποίηση των bloggers. Εμεις στο APOCALYPTO-GR εχουμε το banner και θα βοηθήσουμε οπως μπορούμε.

  Πραγματικά ομως πιστευω πως ηρθε η ωρα για την τηλεόραση να δειξει για ακόμη μια φορα το θετικό της προσωπο. Αν δεν εχετε μιλήσει με καποιο Ελληνικό καναλι καντε το (συγνώμη αλλα δεν παρακολουθώ πολλές ειδήσεις)

  Πραγματικά πιστευω πως θα γινει κατι!

  Καλη τυχη!

 6. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια ν’αντέξει τον άδικο χαμό σου.

  Kαλό σου ταξίδι. Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

  Και βαριά η σκιά σου σε όσους έβλαψαν και βλάπτουν.

 7. Είναι από τις λίγες φορές που ντρέπομαι γιατί και εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σουηδία. Κουράγιο στην οικογένεια σου και καλό σου ταξίδι. Hej hej!

 8. Συλλυπητήρια.
  Κουράγιο.

 9. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια 😦

 10. ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΙΑ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΤΩ…ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ.

 11. Ioannis Andriopoulos Says:

  Είμαι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν για τη σωτηρία του.Δεν εκπλήσσομαι από την εξέλιξη.Έτυχε στη ζωή μου να δουλέψω και με προϊσταμένη και συνάδελφο Σουηδέζες ταυτόχρονα.Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ελαφρότητα και η ξεδιαντροπιά τους κατά την ώρα εργασίας.Επειδή δεν έχω γνωρίσει προσωπικά άλλους Σουηδούς,δε θα γενικεύσω,καταθέτω όμως και εγώ την εμπειρία μου.

 12. file panagiwth exw sugginhthei apisteuta me auto pou sunevei ston saki.as einai elafru to xwma pou tha skepazei ton aderfo sou,ton aderfo mas… r.i.p. sakis

 13. xristiana Says:

  perastika sou
  ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: