Skadeståndsanmäla mot Farsta stadsdelsnämnd

Jag Panagiotis Vagiatas, bror till den avlidne Sakis, stämmer Farsta stadsdelsnämnd/förvaltning i Stockholms stad, genom Juan Fonseca från ”Diskrimineringsbyrån” och kräver skadestånd på en Million Kronor.

Här kan ni läsa hela dokumentet som också finns på ”Boxen” för nedladdning:

———-

Farsta stadsdelsnämnd/förvaltning i Stockholms stad

Att: stadsdelsdirektör, Ulla Thorslund

Box 6027

122 06 Enskede

Angående hemställan om ekonomiskt skadestånd med en Millon Kronor rörande Athanasios Vagiatas, 560225-2339, genom Panagiotis Vagiatas, bror till den avlidne Athanasios Vagiatas.

Som ombud för Panagiotis Vagiatas, 570520-0516, (fullmakt bifogas), bror till avlidne Athanasios Vagiatas, hemställer jag härmed om ekonomisk skadestånd med en Millon Kronor gällande Athanasios Vagiatas dödsfall.

Grund för hemställan

Athanasios Vagiatas, bosatt i Stockholm sedan 1978 och boende i Farsta, misshandlades grovt utan anledning den 23 december 2006. Athanasios låg sedan dess i komma tills han dog den 24 december 2007. Efter misshandeln vårdades Athanasios vid Danderys sjukhus och sedan på Sjukhemmet Uttern eftersom han behövde avancerat medicinsk hjälpbehov dygnet runt. Definitionen för hans medvetengrad kalls för vegetativt stadium och pga av hans omfattande skador, skulle han fortsätta att leva så resten av sitt liv. Athanasios var så gravt handikapp så att institutionsvård var det enda alternativt.Farsta stadsdelsnämnd beslutade den 27 juli 2007 att avslå Athanasios ansökan om sjukhemsbehandling. Som skäl för beslutet anförde man att Athanasios var i behov av ständigt tillsyn och omvårdnad för att inte få komplikationer.Farsta ville flytta Athanasios från Sjukhemmet Uttern till en handikappanpassad lägenhet med personlig assistens. Behandlande och ansvariga läkare protesterade mot Farsta beslut eftersom en flytt av Athanasios skulle innebära fara för hans liv. Dessutom skulle Athanasios inte ha den hjälp av medicins expertis som han hade vid Danderyds Sjukhus och vid Sjukhemmet Uttern.Farsta stadsdelsnämnd beslut att flytta Athanasios till lägenhet med personliga assistenter bedömdes av expertis och av Athanasios gode man som orimligt och farlig för Athanasios liv. Behandlande läkare vid Danderyds sjukhus och Sjukhemmet Uttern reagerade kraftig eftersom Farsta stadsdelsnämndens beslut var ganska unik. Det visade sig att ingen patient tidigare med likartade diagnos, hade blivit placerad i lägenhet med personliga assistenter. Skälet till det är enkelt: Man kan inte garantera säkerheten i hemmet på samma sätt som på en institution med både kunnig personal och materiella resurser. Farsta stadsdelsnämndens beslut överklagades av Athanasios gode man till länsrätten. Tillstöd för överklagande ingivits till länsrätten läkarintyg, ADL-intyg och Underlag inför LASS/LSS-utredning.Länsrätten beslutade i dom per den 14 november 2007 att bifalla Athanasios gode mans överklagan dvs. att Athanasios skulle ”tillerkännas rätt till bistånd i form av boende på sjukhem”. Mot länsrättens dom, vägrade Farsta stadsdelsnämnd att flytta Athanasios tillbaka till sjukhemmet Uttern.Man flyttade honom till Farsta sjukhem där han inte kunde vårdas på samma sätt som på Sjukhemmet Uttern.

Vid Farsta sjukhem finns inte tillgång till samma typ av medicinsk expertis som vid sjukhemmet Uttern. Två veckor efter flyttning av Athanasios fick han lunginflammation och dog. Vid sjukhemmet Uttern hade Athanasios drabbats av lunginflammation men eftersom han hade tillgång till specialistvård kunde man behandla honom.Farsta stadsdelsnämnd varnades av specialister för att flytta Athanasios från sjukhemmet Uttran. Man lyssnade inte på dessa specialister. Farsta stadsdelsnämnd förlorade målet i länsrätten och ålagdes att ge Athanasios ”rätt till bistånd” vid rätt plats, dvs. vård på sjukhem ”med tillgång till medicinskt kunnig personal”. Länsrätten beslutade i aktuell dom att Athanasios skulle ”tillförsäkras en skälig levnadsnivå bör ges bistånd i form av permanent boende på sjukhem”. Farsta stadsdelsnämnd trotsade länsrätten beslut genom att placera honom i sjukhem där han inte hade tillgång till medicinsk kunnig personal.Athanasios fick inte rätt bistånd i enlighet med länsrättens dom och intentioner.

Om Farsta stadsdelnämnd hade agerat i enlighet med länsrättens dom hade Athanasios med allt sannolikhet fortfarande vara vid liv.

Med anledning av ovanstående hemställer Athanasios Botäckning genom Panagiotis Vagiatas, om ekonomiskt skadestånd från Farsta stadsdelsnämnd med en Millon kronor som ansvarig för att ha orsakat Athanasios död.

Undertecknad emotser svar snarast möjligt och senast 2008-01-24. Om svar ej inkommit senast angivet datum kommer jag att rekommendera min huvudman att överväga rättsliga åtgärder.

Stockholm 2008-01-14

Juan Fonseca

Annonser

3 svar to “Skadeståndsanmäla mot Farsta stadsdelsnämnd”

 1. Benny Ringström Says:

  Det är tragist att läsa vad som skett ,men föga förvånande att se hur Farsta Stadsdelsnämnd har agerat.
  Farsta Stadsdelsnämnd,använder sig av alla till hands stående bud,för att klara sin budget,och det här sättet oavsett hur det går kommer attr sluta på ekonomiskt plus.
  Tyvärr så är det här bara ett exempel,på hur välfärdssverige sparar pengar.
  Jag skall här ge dig ett exempel på hur pass väl vårat välfärdssverige och den demokratiska rättsstaten konungariket Sverige fungerar.
  För ett och halvt år sedan dog min bror 49 år,i sviterna av det Svenska välfärdssamhällets vård.
  Han ”behandlades” sent om sides för prostatacancer,(misshandlades).i början av behandlingen stack en läkare sönder honom fullständigt,levrat blod omöjligjorde för honom att urinera.
  I strid med svensk lagstiftning,där det klart och tydligt framgår att alla har rätt till den medecinska vård som dom behöver.
  I strid mot detta,förnekas han värkmedeciner,med motivering att han är gammal missbrukare.
  När min bror ringer mig mitt i natten och gråter,för han har så ont utav läkarnas ingrepp att han vågar inte ens fisa,, och ber mig ordna smärtstillande och skicka i en taxi åt honom,då gör jag det,oavsett vad svensk lagbok har för åsikt om det.
  Han fullföljer sin strålbehandling,som är så hög att bara den är näst in till tillräcklig för att döda honom,fortfarande enkom med illegalt anskaffad vä
  rkmedecin.
  Jag träffade honom för sista gången en onsdag,han var full av förväntningar,han kom upp å gav mig en bok om flygplan som han visste att jag tyckte om…………………det är det sista jag ser utav min bror.
  På fredagen opererades han en sista gång och skickades hem,där han gick å la sig för att aldrig vakna mer.
  Efter obduktion,visar det sig att han dör i leversvikt,på grund utav parazetamol.
  Det är ju patetiskt,här dör en gammal missbrukare i överdos av ALVEDON.
  Nu hör det till saken att jag var tillsammans med en kvinna för ett par år sen som i princip dog utav samma symtom.
  Jag gick och funderade på detta,och till slut kontaktade jag en välmeriterad läkare,för jag mådde dåligt utav den insikt jag fått,att det svenska välfärdssamhället tar till alla medel för att decimera den olönsamma sektorn utav medborgare.
  Sluta inte läsa nu,för nu kommer jag till den absurda delen,och den innefattar även det här fallet.
  Jag frågade min läkare,om det sitter någon Dr.Mengle,uppe på medicinalstyrelsen som har suttit och räknat ut det här.
  Det är ju i alla fall ett raffinerat sätt att mörda folk på sa jag.
  Då berättade han för mig, CITAT
  ”detta finns dokumenterat.på en firmabaluns,maskerad ,uppe på medicinalstyrelsen stod en lutav två Dr.Mengels upp,iklädd tysk paraduniform,föreställandes Hitler med armen utsträckt och följande budskap.
  DOM MISSBRUKARE SOM INTE ANPASSAR SIG TILL VÅRDPROGRAMMET::::::::::::::::JA DOM SKA VI FINNA DEN SLUTGILLTIGA LÖSNINGEN ÅT.”
  Dessutom,berättar han för mig att,sexhundra stycken människor tar livet av sig,ÅRLIGEN,på grund av att dom förnekas verksamma medikament.
  Detta är naturligtvis inte något som beslutsfattarna inte känner till,så slutresultatet av detta blir, Jag har en bror som arbetar innom obduktion,så jag har frågat honom samt kolleger till honom på rättskem sös,Karolinska,bla.hurvida leversvikt är vanlig som dödsorsak,vilken grupp människor som drabbas,osv.
  Svaret är något som jag önskar att någon kunde ta fram mer exact.,
  Kontentan av det hela blir att din bror hamnat i den kategori utav människor som svenska samhället,anser vara olönnsamma samt riskfritt att avrätta på ett sofistikierat sätt.
  Jag vet att hela tanken är absurd men för mig framstår det som om vi endast förädlat Adolfs filosofi

 2. per lindgren Says:

  hej pinnen! Hör av dig!!!/mvh Lille per! 0702367621

 3. This is my first time pay a quick visit at here and i am in fact pleassant
  to read everthing at one place.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: